Ei kategoriaa

Google lanseerasi huippunopean laajakaistayhteyden – Google Fiber

KARI HARJU

KARI HARJU

linkedin

Kari Harju on internetmarkkinoinnin asiantuntija ja Saleslion Suomi Oy:n toimitusjohtaja. Kari Harju on toiminut yrittäjänä yli 15 vuotta.

2010 helmikuussa Google aloitti ultranopean laajakaistayhteyden kehittelyn Pohjois-Amerikassa. Tähän haasteeseen tartuttiin, sillä sen hetkinen laajakaistanopeus ei ollut enää pitkään aikaan kehittynyt samaa vauhtia tarjolla olevien laitteiden ja palveluiden kanssa. Tämän seurauksena Googlen laajakaistapalvelu Google Fiber näki päivän valon heinäkuun lopulla Kansasissa, jossa otettiin ensimmäisenä maailmassa käyttöön huikea 1 gigabitin laajakaistayhteys. Google Fiberin nopeus on 100 kertaa suurempi kuin keskiverto laajakaistan nopeus tällä hetkellä Amerikassa ja näin ollen se mahdollistaa huimasti uusia mahdollisuuksia muun muassa internetpohjaisille palveluille.  Kahden miljoonan asukkaan Kansas Cityn kokeilun jälkeen Googlen tarkoituksena on laajentaa Google Fiber -laajakaistayhteys koko Amerikan saataville.
 

 
Laajakaistayhteyden lisäksi Google Fiber palveluun on mahdollista liittää TV-ominaisuuksia ja muita herkkuja. Google Fiberia ei ole kuitenkaan suuresta nopeudestaan ja monipuolisuudestaan huolimatta hinnalla pilattu, sillä se kilpailee tavallisten internetpalvelutarjoajien hintatason kanssa hyvin.  Perushinta 1GT:n yhteydelle on noin $70/kk, kaapeli-tv-palveluiden kanssa $120/kk ja 7 vuoden ilmaiskäyttö irtoaa 300 dollarin asennusmaksulla. Lisäksi pidemmillä sopimuksilla on mahdollisuus saada kaupanpäällisinä muun muassa Nexus 7 tablet-pc, jota voi käyttää ikään kuin kaukosäätimenä ja tv:n katselulaitteena. Android- ja Apple-laitteiden käyttäjille on pian tarjolla myös oma katselun mahdollistava sovellus. Käytännössä Kansas Cityn asukas saa Google Fiber laajakaistayhteyden käyttöönsä, kun riittävän moni naapurustosta on myös valmis tekemään sopimuksen ja Googlen kannattaa vetää kaapelit paikoilleen.
Odottelu on historiaa tulevaisuudessa kun super nopean 1000Mb laajakaistan avulla keskustelut, lataukset, videot, pelit ja palvelut toimivat silmän räpäyksessä ja mutkattomasti yhdellä klikkauksella. Google Fiberiin voi tutustua täältä, voi katsoa osoitteesta myös sen  miten,  Google tarjoaa myös mahdollisuuden kilpailuttaa oma laajakaistanopeus Google Fiberin kanssa.
Tulemmeko näkemään saman palvelun joskus Suomessa? Kerrotko mielipiteesi!

Sosiaalinen media – vuoden 2012 olympialaiset

LUE LISÄÄ
Sosiaalinen media – vuoden 2012 olympialaiset
MUUT ARTIKKELIT

JUTTELE KANSSAMME

Kerromme miten,
verkkokauppasi voisi kasvaa

VARAA ILMAINEN AUDITOINTI