Markkinointi vinkit

Kuinka kirjoitat hyvän blogikirjoituksen?

KARI HARJU

KARI HARJU

linkedin

Kari Harju on internetmarkkinoinnin asiantuntija ja Saleslion Suomi Oy:n toimitusjohtaja. Kari Harju on toiminut yrittäjänä yli 15 vuotta.

Blogikirjoitus
Kuinka vaikeaa blogikirjoittaminen on?  Jos teini-ikäiset pystyvät siihen, miksi en minäkin? Itse blogin kirjoittaminen ei sinällään olekaan vaikeaa, mutta hyvän sellaisen kirjoittaminen vaatii jo hieman enemmän.
Varsinkin nykypäivänä, kun  hakukoneetkin ovat alkaneet arvostaa avainsanojen viljelyn sijaan oikeasti hyödyllistä sisältöä. Eli mitä hyödyllisemmäksi hakukoneet  blogisi sisällön arvioivat, sitä korkeammalle se nousee hakutuloksissa.

Blogikirjoitus vaatii luopumista vanhoista tavoista

Ne kirjoitusohjeet jotka opit kouluvuosinasi, voit unohtaa blogatessasi. Se mitä opetettiin esseen kirjoittamisesta lukiossa ja korkeakoulussa, on todella kaukana blogikirjoituksesta.
Blogissa onkin kysymys enemmänkin keskustelun herättämisestä ei esseen kirjoittamisesta.  Kirjoita siis lukijallesi, kuin keskustelisit hänen kanssaan.  Vapaamuotoisimmissa blogeissa teksti on usein myös kirjoitettu puhekielellä.

Suunnittele etukäteen blogikirjoituksesi aihe

Ennen kuin aloitat kirjoittamaan ensimmäistä sanaasi, sinun tulisi tietää, mikä tulee olemaan tekstisi viimeinen sana. Ei siis kirjaimellisesti, mutta tekstin rakenteen tulisi olla tiedossa ennen kirjoittamisen aloittamista. Tiedät siis miten kuljetat tarinasi eteenpäin ja kuinka vedät sen yhteen.
Jos olet spontaani persoona ja haluat mennä fiiliksen mukaan,  sekin on ok. Se ei kuitenkaan välttämättä ole paras tapa toimia kun kyse on blogin kirjoittamisesta. Ilman päämäärää blogin kirjoittamiseen menee huomattavasti enemmän aikaa. Ja oletettavasti aikasi on muutenkin kortilla, joten suunnittelu kannattaa.

Salaisuus piilee blogikirjoituksen otsikossa

Oletko nyt valmis kirjoittamaan? Valitettavasti et ihan vielä.. Ennen kuin keksit loistavan otsikon, ei kannata lähteä kirjoittamaan. Sisältösi voi olla täydellistä, mutta jos otsikkosi on pielessä, kukaan ei lue tekstiäsi. Otsikointi onkin yleensä se kaikista vaikein osa kirjoittamista. Voit hakea ideoita muiden blogeista. Ja katsoa, minkä tyyliset otsikot vetävät puoleensa ja mitkä eivät.

Koukuta lukijasi

Sinulla on vain muutama sekunti aikaa koukuttaa lukijasi. Jos et pysty kiinnittämään lukijan huomiota ensimmäisten 5 lauseen aikana, peli on menetetty.  Vinkkejä lukijan koukuttamiseen: luo keskustelu, tee tekstistä samaistuttava, kirjoita oikeasti lukijalle hyödyllisistä asioista.
Jos haluat apua sisällöntuotannossa, ota yhteyttä meihin!
Missä sinä olet törmännyt hyviin blogikirjoituksiin?

Puuduttaako blogaaminen? Vinkkejä parempaan postaukseen

LUE LISÄÄ
Puuduttaako blogaaminen? Vinkkejä parempaan postaukseen
MUUT ARTIKKELIT

JUTTELE KANSSAMME

Kerromme miten,
verkkokauppasi voisi kasvaa

VARAA ILMAINEN AUDITOINTI