Ei kategoriaa

Internet-mainonta ja sen tehokkuus

KARI HARJU

KARI HARJU

linkedin

Kari Harju on internetmarkkinoinnin asiantuntija ja Saleslion Suomi Oy:n toimitusjohtaja. Kari Harju on toiminut yrittäjänä yli 15 vuotta.

Internet tarjoaa mainonnalle ja markkinoinnille lähestulkoon rajattomasti mahdollisuuksia. Ennen kaikkea internet on luonut aivan uudet puitteet asiakkaat puoleensa vetävälle inbound-markkinoinnille, jonka valovoimaisina sisäänvetotyökaluina netissä toimivat hakukoneoptimointi ja Google AdWords mainonta.  Tämän tehokaksikon lisäksi muita internet-mainontakeinoina yleisesti käytettyjä markkinointikanavia ovat sosiaalisten medioiden mainospaikat, suosittujen nettisivustojen bannerit sekä sähköpostimarkkinointi. Internetpohjaisten selain- ja mobiilipelien räjähdysmäinen suosio on lisäksi saanut yritykset kiinnostumaan erilaisten pelejen yhteyteen liitetyistä mainospaikoista.
 

 
Ehdottomasti tehokkain ja tärkein inbound-markkinoinnin osa-alueista on hakukoneoptimointi, joka perustuu siihen, että yritys tuottaa nettiin säännöllisesti uutta ja laadukasta hakukoneoptimoitua sisältöä parantaakseen näkyvyyttään Googlen hakutuloslistalla haluamillaan hakusanoilla. Tähän konseptiin, kun lisätään vielä sosiaalisten medioiden tehokas hyödyntäminen, niin perusmarkkinointipaketti alkaa olla jo kasassa.

Internet-mainonta ja kohdistettavuus

Hakukoneoptimoinnin lisäksi toinen vaihtoehto parantaa näkyvyyttään hakukoneissa on Google AdWords -mainonta. Google-mainonta on erittäin kustannustehokasta, koska maksat vain klikkauksista eli toteutuneista kontakteista. Myös internet-mainonta ja sen  kohdistettavuus on Googlen kohdalla ilmiömäistä, koska voit itse valita hyvinkin tarkkaan keille kaikille mainoksesi näkyy. Vielä Googleakin tarkempaa kohdennettavuutta tarjoaa kuitenkin Facebook-mainonta, jolloin voit kohdistaa mainoksesi äärimmäisen tarkasti vaikkapa Facebook-käyttäjien koulutuksen, työpaikan tai harrastusten perusteella. Facebook-mainontaa voi ostaa joko klikki- tai näyttöpohjaisella hinnoittelulla. Sekä Google- että Facebook-mainonta toimivat huutokauppaperiaatteella, eli parhaan mainospaikan saa se mainostaja, joka on mainoksestaan eniten valmis maksamaan.
Hakukoneiden ja sosiaalisten medioiden lisäksi internet-mainonta voidaan toteuttaa ns. perinteisillä nettisivustoilla bannereina, bokseina, tauluina ja painikkeina. Tämä soveltuu parhaiten massamaisempaan internet-mainontaan silloin, kun tarkemman kohdennettavuuden ei katsota olevan tarpeellista. Varsinkin suosituimpien uutissivustojen ja nettiportaalien mainospaikat ovatkin melko kysyttyä tavaraa. Kun hakukoneissa ja sosiaalisissa medioissa käytetään pääsääntöisesti klikkipohjaista tekstimainontaa, niin banneri- ja taulumainonnassa puolestaan hyödynnetään enemmän kuva- ja videopohjaista mielikuvamainontaa

Internet mainonta ja seurattavuus

Yksi klikkipohjaisen internet-mainonnan parhaista puolista on mainonnan toimimisen erinomainen seurattavuus. Mainostaja näkee periaatteessa reaaliaikaisesti, kuinka hyvin eri kampanjat tuottavat tulosta. Saat tarkan tiedon siitä, kuinka monta kävijää mikäkin mainos on sivuillesi houkutellut ja löydät nopeasti juuri yrityksellesi sopivat mediat, mainospaikat ja hakusanat.

Sosiaalinen media – vuoden 2012 olympialaiset

LUE LISÄÄ
Sosiaalinen media – vuoden 2012 olympialaiset
MUUT ARTIKKELIT

JUTTELE KANSSAMME

Kerromme miten,
verkkokauppasi voisi kasvaa

VARAA ILMAINEN AUDITOINTI