Verkkokauppa

Mistä muodostuu Shopify-verkkokaupan hinta?

KARI HARJU

KARI HARJU

linkedin

Kari Harju on internetmarkkinoinnin asiantuntija ja Saleslion Suomi Oy:n toimitusjohtaja. Kari Harju on toiminut yrittäjänä yli 15 vuotta.

Mistä muodostuu Shopify-verkkokaupan hinta?

 

‍Johdanto Shopify-verkkokaupan hinnoitteluun

Shopify on yksi maailman suosituimmista verkkokauppa-alustoista. Se tarjoaa helpon tavan luoda ja hallita verkkokauppaa, ja sen monipuoliset ominaisuudet houkuttelevat niin pieniä kuin suuriakin yrityksiä. Tässä artikkelissa tarkastelemme Shopifyn verkkokaupan hinnoittelua ja pureudumme sen kustannustekijöihin. Lisäksi annamme vinkkejä, kuinka valita oikea Shopify-paketti liiketoiminnallesi ja kuinka minimoida kustannukset sekä maksimoida arvo. Vertailemme myös Shopifyn hinnoittelua muihin verkkokauppa-alustoihin ja käymme läpi menestyneiden Shopify-kauppojen hinnoittelustrategioita.

Shopifyn hinnoittelusuunnitelmien ymmärtäminen

Shopify tarjoaa erilaisia hinnoittelusuunnitelmia, joiden avulla voit valita juuri sinun liiketoiminnallesi sopivan ratkaisun. Hinnoittelusuunnitelmat vaihtelevat kuukausimaksun, ominaisuuksien ja transaktiokulujen suhteen.

 

Shopifyn perustason hinnoittelusuunnitelma alkaa 29 dollarista kuukaudessa, mutta tarjolla on myös kalliimpia vaihtoehtoja, kuten Shopify Advanced -suunnitelma, joka maksaa 299 dollaria kuukaudessa.

 

 

Kun valitset sopivaa hinnoittelusuunnitelmaa, on tärkeää ottaa huomioon paitsi kuukausimaksu, myös muut kustannustekijät, kuten transaktiokulut ja mahdolliset lisäkustannukset. Vertaile eri suunnitelmien ominaisuuksia ja mieti, mitä juuri sinun liiketoimintasi tarvitsee menestyäkseen.

Shopify-verkkokaupan kustannustekijöiden erittely

Shopifyn verkkokaupan kustannustekijöitä ovat muun muassa:

a. Tilauksen maksut

Shopifyn hinnoittelusuunnitelmat perustuvat kuukausimaksuihin, jotka vaihtelevat sen mukaan, mitä ominaisuuksia haluat käyttöösi. Perustason suunnitelma tarjoaa jo monia hyödyllisiä ominaisuuksia, mutta jos tarvitset esimerkiksi raportointityökaluja tai kansainvälisiä myyntiominaisuuksia, kannattaa harkita kalliimpia suunnitelmia.

b. Maksujen käsittelymaksut

Shopify veloittaa maksutapahtumista käsittelymaksun, joka vaihtelee eri hinnoittelusuunnitelmien välillä. Maksujen käsittelymaksut voivat olla merkittävä kustannustekijä, joten vertaile eri suunnitelmien maksuja ja arvioi, kuinka paljon liikevaihtoa odotat verkkokaupallesi.

c. Sovelluskustannukset

Shopifyn sovelluskaupasta löydät monia lisäominaisuuksia, joita voit lisätä verkkokauppaasi. Nämä sovellukset saattavat kuitenkin aiheuttaa lisäkustannuksia, joten tutustu sovellusten hintoihin ja vertaile niitä tarpeisiisi. Joissakin tapauksissa voit löytää ilmaisia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat samat ominaisuudet kuin kalliimmat sovellukset.

d. Teemakustannukset

Shopify tarjoaa monia ilmaisia teemoja, mutta tarjolla on myös maksullisia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat enemmän räätälöintimahdollisuuksia ja ainutlaatuisempaa ulkoasua. Ennen teeman valitsemista mieti, kuinka paljon aikaa ja rahaa olet valmis investoimaan verkkokauppasi ulkoasuun.

e. Verkkotunnuksen ja isännöinnin maksut

Shopifyn hinnoittelusuunnitelmiin sisältyy verkkokaupan isännöinti, mutta verkkotunnus on hankittava erikseen. Verkkotunnuksen hinnat vaihtelevat, joten vertaile eri palveluntarjoajien tarjouksia ja valitse sopiva vaihtoehto liiketoiminnallesi.

Tällä laskurilla voit helposti laskea miten Shopify verkkokaupan hinnoittelu voisi tarkoittaa sinun verkkokaupassasi

Vinkkejä oikean Shopify-paketin valitsemiseen liiketoiminnallesi

Kun valitset sopivaa Shopify-pakettia liiketoiminnallesi, ota huomioon seuraavat seikat:

 1. Arvioi liiketoimintasi tarpeet: Mieti, mitä ominaisuuksia tarvitset verkkokaupaltasi ja kuinka paljon liikevaihtoa odotat sen tuottavan. Näin voit valita sopivan hinnoittelusuunnitelman, joka tarjoaa tarvitsemasi ominaisuudet kohtuulliseen hintaan.
 2. Vertaile eri hinnoittelusuunnitelmia: Tutustu Shopifyn eri hinnoittelusuunnitelmiin ja vertaile niiden ominaisuuksia ja hintoja. Mieti, onko esimerkiksi transaktiokulujen ero suurten ja pienten suunnitelmien välillä merkittävä tekijä liiketoiminnallesi.
 3. Huomioi lisäkustannukset: Muista ottaa huomioon myös verkkotunnuksen, teeman ja sovellusten aiheuttamat lisäkustannukset, kun valitset sopivaa hinnoittelusuunnitelmaa.

Tällä kyselytyökalulla voit helposti arvoida mikä shopifyn versioista on sinulle sopiva

Kuinka minimoida kustannukset ja maksimoida arvo

Seuraavilla vinkeillä voit minimoida Shopify-verkkokaupan kustannuksia ja maksimoida sen arvoa liiketoiminnallesi:

 1. Hyödynnä ilmaiset teemat ja sovellukset: Shopify tarjoaa monia ilmaisia teemoja ja sovelluksia, joilla voit säästää kuluissa. Tutustu tarjontaan ja valitse sellaiset vaihtoehdot, jotka täyttävät tarpeesi ilman, että joudut maksamaan ylimääräistä.
 2. Valitse oikea hinnoittelusuunnitelma: Valitse Shopifyn hinnoittelusuunnitelma, joka tarjoaa tarvitsemasi ominaisuudet kohtuulliseen hintaan. Muista, että voit aina päivittää suunnitelmaasi myöhemmin, jos tarvitset lisää ominaisuuksia.
 3. Seuraa kuluja: Pidä kirjaa verkkokauppasi kuluista ja tarkastele niitä säännöllisesti. Näin voit huomata mahdolliset ongelmat ja tehdä tarvittavat muutokset kustannusten hallitsemiseksi.

Shopifyn hinnoittelun vertailu muihin verkkokauppa-alustoihin

Shopifyn hinnoittelu on kilpailukykyinen verrattuna muihin verkkokauppa-alustoihin. Esimerkiksi WooCommerce ja Magento ovat suosittuja vaihtoehtoja, mutta niiden käyttöön liittyy omat kustannuksensa, kuten isännöinti- ja lisäosamaksut. Shopifyn etuna on sen helppokäyttöisyys ja selkeä hinnoittelu, joka tekee kustannusten arvioinnista helpompaa.

 

 

”Vertaillessasi eri verkkokauppa-alustojen hintoja, ota huomioon paitsi kuukausimaksut, myös muut kustannustekijät, kuten isännöinti, verkkotunnus, teemat ja sovellukset. Näin saat kattavan kuvan siitä, kuinka paljon eri alustojen käyttöönotto ja ylläpito todellisuudessa maksavat”

 

 

Hinnoittelun vaikutus liiketoimintasi menestykseen

Oikea hinnoittelu on tärkeä osa verkkokauppasi menestystä. Liian korkeat hinnat voivat karkottaa asiakkaita, kun taas liian alhaiset hinnat voivat vaikuttaa tuotteidesi tai palveluidesi arvokkuuteen. Shopifyn hinnoittelun avulla voit löytää tasapainon, joka takaa sekä kilpailukykyisen hinnoittelun että riittävän katteen liiketoiminnallesi.

Shopifyn ominaisuuksien hyödyntäminen verkkoliiketoimintasi kasvattamiseksi

Shopify tarjoaa monia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa sinua kasvattamaan verkkoliiketoimintaasi. Esimerkiksi:

 1. Markkinointityökalut: Shopifyn avulla voit luoda markkinointikampanjoita, seurata niiden tehokkuutta ja optimoida niitä parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi.
 2. Integroinnit: Shopify integroituu moniin eri palveluihin, kuten sähköpostimarkkinointiin, sosiaaliseen mediaan ja markkinapaikkoihin, mikä helpottaa markkinoinnin ja myynnin hallintaa.
 3. Raportointi ja analytiikka: Shopifyn raportointityökalut auttavat sinua seuraamaan verkkokauppasi suorituskykyä ja tunnistamaan mahdollisia parannuskohteita.

Case-esimerkit: menestyneet Shopify-kaupat ja niiden hinnoittelustrategiat

Seuraavat esimerkit osoittavat, kuinka erilaiset yritykset ovat hyödyntäneet Shopifyn hinnoittelua ja ominaisuuksia menestyksekkäästi:

 1. Gymshark: Tämä urheiluvaatteiden verkkokauppa on kasvanut nopeasti hyödyntämällä Shopifyn monipuolisia ominaisuuksia ja hinnoittelua. He ovat panostaneet laadukkaisiin tuotteisiin ja kilpailukykyiseen hinnoitteluun, mikä on houkutellut laajan asiakaskunnan.
 2. Allbirds: Tämä kestävän kehityksen mukaisia kenkiä valmistava yritys on hyödyntänyt Shopifyn ominaisuuksia markkinoinnissaan. He ovat esimerkiksi käyttäneet Shopifyn integraatioita sosiaalisen median kanssa ja luoneet vaikuttavan brändimainonnan.

Yhteenveto ja loppupohdinta Shopify-verkkokaupan hinnoittelusta

Shopifyn hinnoittelu on yksi sen houkuttelevimmista ominaisuuksista, sillä se tarjoaa selkeät hinnoittelusuunnitelmat ja monipuoliset ominaisuudet verkkokaupan hallintaan. Kun valitset sopivaa hinnoittelusuunnitelmaa, muista ottaa huomioon kaikki kustannustekijät, kuten transaktiokulut, sovellusten ja teemojen kustannukset sekä verkkotunnuksen hinta.

Muista myös hyödyntää Shopifyn ominaisuuksia ja markkinointityökaluja kasvattaaksesi verkkoliiketoimintaasi. Seuraa kuluja ja arvioi hinnoittelustrategiasi sää

Jos haluat tarjouksen Shopifyn verkkokaupasta, ole meihin yhteydessä, tai lue täältä lisää Shopify verkkokauppa palvelustamme

Verkkokaupan markkinointi ja uudet mahdollisuudet

Tämän päivän verkkokaupan ympäristö on erittäin kilpailtu, ja menestyminen vaatii tehokasta ja monipuolista markkinointistrategiaa.

LUE LISÄÄ
Verkkokaupan markkinointi ja uudet mahdollisuudet
MUUT ARTIKKELIT

JUTTELE KANSSAMME

Kerromme miten,
verkkokauppasi voisi kasvaa

VARAA ILMAINEN AUDITOINTI