Maailmalla tapahtuu

Google: Mobiilihaut ohittavat tietokonehaut vuonna 2014

KARI HARJU

KARI HARJU

linkedin

Kari Harju on internetmarkkinoinnin asiantuntija ja Saleslion Suomi Oy:n toimitusjohtaja. Kari Harju on toiminut yrittäjänä yli 15 vuotta.

Google on julkistanut, että mobiilihaut voivat ohittaa tietokoneella tehdyt haut tämän vuoden loppuun mennessä. Mobiilioptimointi on siis nousemassa yhä tärkeämmäksi verkkomarkkinoinnin muodoksi! Miksi mobiilihaut sitten lisääntyvät? Googlen mukaan tämä johtuu siitä, että mobiililaitteet ovat useampien ihmisten saatavilla kuin tietokoneet alhaisemman hintansa takia. Lisäksi esimerkiksi nuoret saattavat omistaa puhelimen mutta eivät tietokonetta. Toinen syy on se, että mobiililaitteet ovat kehittyneet ja monet mobiililaitteet tarjoavat jo lähes tietokoneen veroisen käyttökokemuksen.

Kuinka kivijalkamyymälät ja paikalliset palveluntarjoajat hyötyvät mobiilioptimoinnista?

Ihmiset käyttävät puhelimiaan yhä enemmän ja enemmän hakiessaan esimerkiksi ravintolaa, hotellia tai muuta paikallista palveluntarjoajaa. Kivijalkamyymälöiden pitäjien kannattaa siis ehdottomasti panostaa verkkosivujensa mobiilioptimointiin, sillä sen avulla voit napata kadulla haahuilevat potentiaaliset asiakkaasi tulemaan juuri sinun putiikkiisi. GEO-targetoinnin avulla Google käyttää puhelimien sijaintipalveluita hyväkseen ja ehdottaakin kaupungilla kulkevalle ravintolan etsijälle häntä lähimpänä sijaitsevat ravintolat.
Katso erinomainen englanninkielinen video aiheesta:

(lähde: moz.com/blog)
 
Panosta verkkosivujesi käytettävyyteen mobiilissa!
Saleslionilta saat myyvät mobiiliystävälliset verkkosivut ja hakukoneoptimoinnin sekä kaiken muun, mitä nykyaikaiseen markkinointiin tarvitset. Ota yhteyttä!

Tuoretta tarjolla! Googlen Freshness-päivitys nostaa uunituoretta sisältöä hakutulosten kärkeen

LUE LISÄÄ
Tuoretta tarjolla! Googlen Freshness-päivitys nostaa uunituoretta sisältöä hakutulosten kärkeen
MUUT ARTIKKELIT

JUTTELE KANSSAMME

Kerromme miten,
verkkokauppasi voisi kasvaa

VARAA ILMAINEN AUDITOINTI