Verkkokauppa

Vertailu Shopify vs. WooCommerce

KARI HARJU

KARI HARJU

linkedin

Kari Harju on internetmarkkinoinnin asiantuntija ja Saleslion Suomi Oy:n toimitusjohtaja. Kari Harju on toiminut yrittäjänä yli 15 vuotta.

 Vertailu Shopify vs. WooCommerce

Jokainen verkkokauppa tarvitsee alustan tuotteidensa tai palveluidensa myynnin aloittamiseksi. Konversioihin optimoitu verkkokauppa voi olla menestyksen ja epäonnistumisen välinen ero. Mutta kun tarjolla on niin paljon erilaisia verkkokaupparatkaisuja, mistä tiedät, mikä niistä sopii yrityksellesi? Tässä artikkelissa vertailemme kahta suosituinta verkkokaupparatkaisua: Shopify ja WooCommerce. Tarkastelemme niiden ominaisuuksia, hinnoittelua ja käytettävyyttä, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen siitä, mikä alusta on paras verkkokauppasi konversioprosentin maksimoimiseksi.

 

Verkkokauppasi konversioprosentin maksimointi: Shopify vs. WooCommerce -vertailu

Nykyään verkkokauppa on olennainen osa mitä tahansa liiketoimintaa. Verkkokaupan kasvavan trendin myötä yhä useammat yritykset käyttävät verkkokauppoja tavoittaakseen laajemman yleisön ja lisätäkseen myyntiään. Verkkokaupan perustaminen on kuitenkin vain ensimmäinen askel. Jotta verkkokaupastasi saisit todella kaiken irti, sinun on optimoitava se konversiota varten.

Oikean verkkokauppa-alustan valinta on ensimmäinen askel kohti verkkokaupan optimointia konversiota varten. Saatavilla on paljon erilaisia verkkokaupparatkaisuja, mutta kaksi suosituinta ovat Shopify ja WooCommerce. Tässä artikkelissa vertailemme näitä kahta alustaa ja autamme sinua päättämään, kumpi niistä on paras verkkokauppasi konversioprosentin maksimoimiseksi.

 

Shopifyn ja WooCommercen käyttöönotto

Shopify ja WooCommerce ovat kaksi suosituinta verkkokauppa-alustaa verkkokauppojen luomiseen. Shopify on isännöity alusta, mikä tarkoittaa, että se huolehtii isännöinnistä ja ylläpidosta puolestasi. Se on myös yksi käyttäjäystävällisimmistä alustoista, jossa on intuitiivinen käyttöliittymä ja laaja valikoima ominaisuuksia. WooCommerce taas on avoimen lähdekoodin alusta, joten sen perustaminen ja hallinnointi vaatii hieman enemmän teknistä osaamista.

 

Shopifyn ominaisuudet ja edut

Shopify on loistava alusta verkkokaupoille, ja se tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia ja etuja. Näitä ovat mm:

 • Helppokäyttöisyys: Shopify on suunniteltu intuitiiviseksi ja käyttäjäystävälliseksi, joten sen perustaminen ja hallinnointi on helppoa.
 • Responsiivinen suunnittelu: Shopify-kaupat on suunniteltu näyttämään hyvältä millä tahansa laitteella, joten asiakkaat voivat helposti selata ja ostaa tuotteita puhelimella tai tabletilla.
 • Turvallisuus: Shopify on turvallinen alusta, jossa on käytössä uusimmat turvaominaisuudet ja -toimenpiteet kauppasi suojaamiseksi.
 • Integrointi: Shopify integroituu useiden suosittujen maksupalvelujen tarjoajien ja muiden palveluiden, kuten toimitus- ja markkinointityökalujen, kanssa.
 • Tuki: Shopify tarjoaa 24/7-asiakastukea, joka auttaa sinua kaikissa mahdollisissa ongelmissa.

WooCommercen ominaisuudet ja edut

WooCommerce on avoimen lähdekoodin alusta verkkokauppojen luomiseen, ja se on maailman suosituin verkkokauppa-alusta. Se tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia ja etuja, mm:

 • Joustavuus: WooCommerce on erittäin muokattavissa, ja se voidaan räätälöidä vastaamaan yksilöllisiä tarpeitasi.
 • Kustannukset: WooCommerce on ilmainen, joten sinun ei tarvitse maksaa hostingista tai ylläpidosta.
 • Liitännäiset: WooCommerceen on tarjolla erilaisia lisäosia ja laajennuksia, joilla voit lisätä lisäominaisuuksia verkkokauppaasi.
 • Turvallisuus: WooCommerce on turvallinen ja tarjoaa erilaisia turvatoimia kauppasi suojaamiseksi.
 • Tuki: WooCommercella on laaja valikoima tukivaihtoehtoja, mukaan lukien aktiivinen yhteisöfoorumi.

 

Shopify vs. WooCommerce: käytettävyyden vertailu

Käytettävyyden osalta Shopify on selkeä voittaja. Isännöitynä alustana se huolehtii puolestasi isännöinnistä ja ylläpidosta, joten sinun ei tarvitse huolehtia verkkokaupan pyörittämiseen liittyvistä teknisistä seikoista. Sen käyttöliittymä on myös intuitiivinen ja siinä on monia ominaisuuksia, joiden avulla verkkokaupan perustaminen ja hallinnointi on helppoa.

WooCommerce puolestaan vaatii hieman enemmän teknistä osaamista perustamiseen ja hallintaan. Se on avoimen lähdekoodin alusta, joten sinun on huolehdittava itse hostingista ja ylläpidosta. Sen käyttöliittymä ei myöskään ole yhtä intuitiivinen, ja sen perustaminen ja hallinnointi vaatii enemmän aikaa.

 

Shopify vs. WooCommerce: hintavertailu

Hinnoittelun osalta Shopifyn ja WooCommercen mallit eroavat toisistaan. Shopify on isännöity alusta, joten maksat kuukausimaksun isännöinnistä ja ylläpidosta. Maksut alkavat 29 dollarista kuukaudessa ja nousevat 299 dollariin kuukaudessa, riippuen tarvitsemistasi ominaisuuksista.

WooCommercea voi käyttää ilmaiseksi, mutta sinun on maksettava isännöinnistä ja ylläpidosta. Hosting- ja ylläpitokustannukset voivat vaihdella kauppasi koosta ja tarvitsemistasi ominaisuuksista riippuen.

Shopify vs. WooCommerce: kumpi on paras konversioprosentin optimointiin?

Kun kyse on verkkokauppasi optimoinnista konversiota varten, sekä Shopifylla että WooCommercella on omat etunsa ja haittansa. Shopify on parempi valinta niille, jotka haluavat helppokäyttöisen alustan, jossa on paljon ominaisuuksia. Siinä on myös useita ominaisuuksia, jotka auttavat sinua optimoimaan kauppasi konversiota varten, kuten sisäänrakennettu kassaprosessi, analytiikka ja paljon muuta.

WooCommerce on hyvä valinta niille, jotka haluavat enemmän joustavuutta ja hallintaa verkkokaupassaan. Siinä on myös valikoima lisäosia ja laajennuksia, jotka auttavat sinua optimoimaan kauppasi konversiota varten. Se vaatii kuitenkin enemmän teknistä osaamista käyttöönotossa ja hallinnassa, joten se ei ehkä ole paras valinta niille, joilla ei ole aikaa tai asiantuntemusta.

 

Strategiat verkkokauppasi optimoimiseksi

Verkkokauppasi optimointi konversiota varten on avain menestykseen. Seuraavassa on muutamia strategioita, joiden avulla saat verkkokaupastasi kaiken irti:

 • Varmista, että verkkosivustollasi on helppo navigoida: Varmista, että verkkosivustollasi on helppo navigoida ja ymmärtää, ja siinä on selkeä ja looginen navigointi.
 • Käytä korkealaatuisia tuotekuvia: Varmista siis, että käytät korkealaatuisia kuvia tuotteidesi esittelyyn.
 • Optimoi kassaprosessi: Varmista, että kassaprosessi on nopea ja turvallinen, että siinä on selkeät ohjeet ja ettei siinä ole turhia vaiheita.
 • Hyödynnä personointia: Käytä personointitekniikoita, jotta asiakkaat tuntevat enemmän yhteyttä verkkokauppaasi.
 • Kerää ja käytä asiakkaiden arvosteluja: Asiakasarvostelut ovat loistava tapa rakentaa luottamusta ja lisätä konversioprosenttia.
 • Käytä sähköpostimarkkinointia: Käytä sähköpostimarkkinointia muistuttaaksesi asiakkaita kaupastasi ja kannustaaksesi heitä palaamaan ja tekemään ostoksia.

 

Vinkkejä konversioprosentin optimointiin

Verkkokauppasi optimointi konversiota varten ei ole helppo tehtävä. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun:

 • A/B-testaus: A/B-testaus on loistava tapa selvittää, mikä toimii ja mikä ei. Kokeile eri variaatioita verkkosivustostasi ja katso, mikä niistä toimii parhaiten.
 • Analysoi asiakkaiden käyttäytymistä: Analysoi asiakkaiden käyttäytymistä, jotta saat selville, mitä he etsivät ja miten he ovat vuorovaikutuksessa verkkosivustosi kanssa. Voit käyttää näitä tietoja verkkosivustosi parantamiseen ja konversio-optimoinnin optimointiin.
 • Varmista, että verkkosivustosi on mobiiliystävällinen: Koska yhä useammat ihmiset tekevät ostoksia verkossa mobiililaitteilla, on tärkeää varmistaa, että verkkosivustosi on optimoitu mobiililaitteille.
 • Optimoi verkkosivustosi hakukoneita varten: Verkkosivuston optimointi hakukoneita varten voi auttaa sinua saamaan enemmän liikennettä ja parantamaan konversioastetta.
 • Käytä sosiaalista mediaa: Sosiaalinen media on hyvä tapa olla yhteydessä asiakkaisiin ja lisätä liikennettä verkkosivustollesi.

 

Johtopäätös

Oikean verkkokauppa-alustan valitseminen on ensimmäinen askel kohti verkkokauppasi optimointia konversiota varten. Shopify ja WooCommerce ovat kaksi suosituinta verkkokauppa-alustaa, joilla kummallakin on omat etunsa ja haittansa. Shopify on parempi valinta niille, jotka haluavat helppokäyttöisen alustan, jossa on paljon ominaisuuksia, kun taas WooCommerce on parempi valinta niille, jotka haluavat enemmän joustavuutta ja verkkokaupan hallintaa.

Riippumatta siitä, minkä alustan valitset, on tärkeää optimoida verkkokauppasi konversiota varten. Käytä tässä artikkelissa esiteltyjä strategioita ja vinkkejä, jotta saat verkkokaupastasi kaiken irti ja maksimoit konversioasteen.

Kumpi on parempi verkkokauppa-alusta meidän mielestämme? Valitse Shopify, jos arvostat enemmän helppoutta ja erinomaista tukipalvelua kuin hintaa pidemmällä tähtäimellä.

Verkkokaupan markkinointi ja uudet mahdollisuudet

Tämän päivän verkkokaupan ympäristö on erittäin kilpailtu, ja menestyminen vaatii tehokasta ja monipuolista markkinointistrategiaa.

LUE LISÄÄ
Verkkokaupan markkinointi ja uudet mahdollisuudet
MUUT ARTIKKELIT

JUTTELE KANSSAMME

Kerromme miten,
verkkokauppasi voisi kasvaa

VARAA ILMAINEN AUDITOINTI