Markkinointi vinkit

Videoreferenssi – Miksi se on tärkeä markkinoijalle?

KARI HARJU

KARI HARJU

linkedin

Kari Harju on internetmarkkinoinnin asiantuntija ja Saleslion Suomi Oy:n toimitusjohtaja. Kari Harju on toiminut yrittäjänä yli 15 vuotta.

Referenssi, oli se sitten video tai kirjoitettu.. miksi tarvitset niitä?
Referenssien pitäisi aina kuulua markkinointisuunnitelmaan. Jos vielä saat referenssin, eli asiakkaasi kertoman suosituksen, videolle aina parempi! Video on formaatti, joka koskettaa katsojaa sekä äänellä, kuvalla että tunteella. Jos panostat videoihin, älä unohda referenssejä! Referenssivideo on tehokkain vaikuttamisen keino, joten jos harkitset markkinointivideoiden tekemistä, aloita referenssistä.
Suhteiden rakentaminen on liiketoiminnan kivijalka. Suhteiden luomisessa tärkeää on vakuuttaa toinen osapuoli siitä, että olet luotettava sekä ammattitaitoinen. Kun saat referenssivideon pitkäaikaiselta asiakkaaltasi ja lisäät sen verkkosivuillesi, sinun on huomattavasti helpompi kääntää vierailijat uusiksi asiakkaiksi.
Yrityksen menestyksen salaisuus on suusta suuhun kulkevassa suosituksessa. Eli tyytyväiset asiakkaat suosittelevat yritystäsi muille ja he taas eteenpäin omille kontakteilleen jne. Verkossa samaa asiaa ajaa referenssivideo, jota voidaan jakaa sosiaalisessa mediassa eteenpäin, ja näin sana leviää huomattavasti vikkelämmin. Luotettavuus ja uskottavuus säilyy, kun videossa esiintyy aito ihminen omalla nimellään ja kasvoillaan. Video onkin tekstireferenssiä paljon uskottavampi.
Katso Saleslionin referenssivideo:

Näiden vinkkien avulla teet videosta uskottavan

  • Esiintyjien täytyy olla oikeita asiakkaitasi ja rehellisiä puheissaan, ei ammattipuhujia tai näyttelijöitä
  • Älä syötä sanoja heidän suuhunsa, vaan anna heidän itse kertoa aidosti kokemuksistaan yrityksestäsi
  • Esitä asiakkaallesi kysymyksiä, joihin vastaamalla hän antaa suosituksensa
  • Kuvaa asiakkaallesi luonnollisessa ympäristössä, jotta hän voi kokea olonsa turvalliseksi
  • Ohjaa vastaamaan täysillä lauseilla
  • Kysy tarvittaessa uudelleen hieman eri tavoin mikäli vastaus jää vajaaksi
  • Kuvaa haastattelu hiljaisessa tilassa, jossa on mahdollisimman vähän taustamelua
  • Käytä siistiä taustaa

Editoi video ja lisää firmasi logo sekä haastateltavan nimi. Voit saada asiakkaasi suostumaan videoon, mikäli lisäät myös hänen yrityksensä logon videoon. Piilomainonnan hinnalla saat erinomaista sisältöä,  joka vakuuttaa potentiaaliset asiakkaasi tehokkaimmin palveluistasi tai tuotteistasi.
Älä tee videoreferenssin tekemisestä turhan suurta numeroa. Yritysmaailmassa on paljon hyviä puhujia, jotka ovat kuin luontaisia esiintyjiä. Kysy esimerkiksi palaverissa tai lounastapaamisessa asiakkaasi suostumusta referenssivideoon. Voit kuvata lyhyen referenssin jopa hyvälaatuisella älypuhelimen kameralla. Nykyajan puhelimissakin löytyy HD-tason videokamera.
Kysy lisää videotuotannosta ja ota yhteyttä asiakaspalveluumme! Saleslion tuottaa laadukkaat referenssivideot ammattitaidolla.

Puuduttaako blogaaminen? Vinkkejä parempaan postaukseen

LUE LISÄÄ
Puuduttaako blogaaminen? Vinkkejä parempaan postaukseen
MUUT ARTIKKELIT

JUTTELE KANSSAMME

Kerromme miten,
verkkokauppasi voisi kasvaa

VARAA ILMAINEN AUDITOINTI