Markkinointi vinkit

Kuinka tehdä markkinointivideo? Ohjeet aloittelijoille

KARI HARJU

KARI HARJU

linkedin

Kari Harju on internetmarkkinoinnin asiantuntija ja Saleslion Suomi Oy:n toimitusjohtaja. Kari Harju on toiminut yrittäjänä yli 15 vuotta.

Monet jo tiedostavat, että video on erinomainen keino houkutella uusia vierailijoita verkkosivuille,  sitouttaa kävijöitä sosiaalisen median kanaviin, ja herättää keskustelua sekä totta kai hankkia liidejä verkosta.  Silti monella on suuri kynnys lähteä tekemään videota.
Mutta miksi ihmiset pelkäävät niin paljon videoiden tekemistä?
Tekosyitä löytyy moneen lähtöön kuten: ”ei ole aikaa” tai ”se on liian vaikeaa”. Monet uskovat, että markkinointivideon tekoon tarvitaan todella hienot kameravarusteet ja editointiohjelmat, jotta voidaan tehdä toimiva video.  Monet myös ajattelevat videoiden olevan jotakin luksusta, johon ei ole varaa.
Videon teon ei kuitenkaan tarvitse olla hankalaa tai aikaa vievää. Se voidaan tehdä nopeasti ja helposti. Videolla on helppo tuoda persoonallisuutta viestiisi sekä saada viesti kompaktissa muodossa eteenpäin.

Tässä muutamia perusohjeita videon tekemiseen aloittelijoille

1.    Määrittele yleisö
 Tiedä kenelle videon viesti on suunnattu ennen kuin aloitat käsikirjoituksen tekemisen. Ketä olet tavoittelemassa? Kun tiedät kenelle videon teet olet jo matkalla kohti onnistunutta videota.
 2.    Määrittele tavoite ja pysy siinä
Mieti mitä haluat tarjota yleisöllesi, jonka määrittelit kohdassa yksi. Kun olet päättänyt tavoitteen, pysy siinä.  Kuinka koukutat katsojan ja pidät mielenkiinnon yllä koko viestin ajan, jotta pääset tavoitteeseesi?
3.    Valitse aihe, joka on jo tehty hyvin jossain toisessa formaatissa
Luo uudelleen sisältö, jonka olet jo tehnyt jossain muussa muodossa kuten blogiartikkelina tai power point-esityksenä. Tee pääpointeista lyhyt käsikirjoitus.  Lue se ääneen. Jos jokin kohta ei tunnu sopivan suuhun, muokkaa sitä puheeseen sopivammaksi. Jaa käsikirjoitus kollegoillesi ja pyydä palautetta.
4.    Nauhoita itsesi lukemassa käsikirjoitusta
Käytä esimerkiksi tietokoneen web-kameraa, älypuhelinta tai videokameraa. Suurin osa ihmisistä antaa anteeksi kuvanlaadun, jos itse sisältö on hyvää. Harjoittele tekstiä, niin että se kuulostaa mahdollisimman luonnolliselta. Kirjoita itsellesi avainsanat lunttilappuun, jos meinaat unohtaa mitä sinun tuli sanoa, mutta älä lue suoraan paperista. Muista hymyillä! Hymy vaikuttaa siihen miltä äänesi kuulostaa. Hymyilevä ihminen kuulostaa automaattisesti pirteämmältä.
5. Upota video blogiisi tai verkkosivuillesi ja jaa se sosiaalisessa mediassa
Kun olet tyytyväinen videoon, lisää se youtube-kanavallesi ja jaa linkki sosiaalisessa mediassa tai upota video blogiisi tai verkkosivuillesi. Valitse kanavat kohdeyleisön mukaan. Seuraa analytiikkaa ja sitä minkälaista palautetta saat yleisöltäsi.  Voit käyttää tuloksia ja palautetta hyödyksi tehdessäsi seuraavaa videota.
Toteutat nämä viisi steppiä parissa päivässä, jos jätät yksityiskohdat ja liiallisen viilaamisen ja saat ensimmäisen videosi ulos alta aikayksikön. Voit kehittää itseäsi seuraavia videoita varten. Eikä aikaakaan kun sinusta tulee pro!
Jos videoiden teko vinkeistämme huolimatta tuntuu liian hankalalta ja haluat kääntyä ammattilaisen puoleen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme!

Puuduttaako blogaaminen? Vinkkejä parempaan postaukseen

LUE LISÄÄ
Puuduttaako blogaaminen? Vinkkejä parempaan postaukseen
MUUT ARTIKKELIT

JUTTELE KANSSAMME

Kerromme miten,
verkkokauppasi voisi kasvaa

VARAA ILMAINEN AUDITOINTI