Markkinointi vinkit

Google Performance Max tai Maksimitulokset kampanja verkkokaupoille

KARI HARJU

KARI HARJU

linkedin

Kari Harju on internetmarkkinoinnin asiantuntija ja Saleslion Suomi Oy:n toimitusjohtaja. Kari Harju on toiminut yrittäjänä yli 15 vuotta.

Google Performance Max tai Maksimitulokset on uusi kampanjatyyppi, jonka avulla voit tavoittaa enemmän asiakkaita ja saada enemmän konversioita kaikilla Googlen kanavilla, kuten Haussa, YouTubessa, Display-verkostossa, Discoverissa, Gmailissa ja Mapsissa. Se on tehokas työkalu, joka voi auttaa sinua kasvattamaan verkkokauppaliiketoimintaasi, mutta on tärkeää tietää, miten sitä käytetään tehokkaasti.

Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit käyttää Google Performance Maxia parhaiden tulosten saamiseksi verkkokaupassasi

1. Aseta selkeät tavoitteet

Ennen kuin luot Performance Max -kampanjan, on tärkeää asettaa selkeät tavoitteet sille, mitä haluat saavuttaa. Haluatko lisätä verkkosivuston liikennettä? Lisää myyntiä? Luo lisää liidejä? Kun tiedät, mitä haluat saavuttaa, voit räätälöidä kampanja-asetukset sen mukaan.

Tässä on muutamia vinkkejä selkeiden tavoitteiden asettamiseen Google Performance Max -kampanjalle verkkokaupalle:

 • Määritä kohdeyleisösi. Kenet yrität tavoittaa kampanjallasi? Mitkä ovat heidän väestötietonsa, kiinnostuksen kohteensa ja tarpeensa? Kun tiedät, kenelle kohdennat, voit räätälöidä viestisi ja luovan sisältösi vetoamaan heihin.
 • Valitse tavoitteesi. Mitä haluat saavuttaa kampanjallasi? Haluatko lisätä verkkosivuston liikennettä, lisätä myyntiä tai luoda liidejä? Kun tiedät tavoitteesi, voit asettaa tarkat tavoitteet jokaiselle.
 • Aseta budjetti. Kuinka paljon rahaa olet valmis käyttämään kampanjaasi? On tärkeää asettaa budjetti, joka sopii sinulle ja jonka avulla voit saavuttaa tavoitteesi.
 • Seuraa tuloksiasi. Kun kampanjasi on käynnissä, on tärkeää seurata tuloksia, jotta näet, mikä toimii ja mikä ei. Tämä auttaa sinua tekemään muutoksia kampanjaasi tarpeen mukaan.

Tässä on joitakin tavoitteita, joita voit asettaa Google Performance Max -kampanjallesi:

 • Lisää verkkosivuston liikennettä: Tavoitteesi voi olla lisätä verkkosivustollasi vierailevien ihmisten määrää tietyllä prosenttiosuudella tai tavoittaa tietty määrä yksittäisiä kävijöitä.
 • Lisää myyntiä: Tavoitteesi voi olla lisätä tekemäsi myynnin määrää tietyllä prosenttiosuudella tai saavuttaa tietty dollarimäärä myynnissä.
 • Luo liidejä: Tavoitteesi voi olla lisätä sähköpostilistallesi rekisteröityvien ihmisten määrää tai tavoittaa tietty määrä liidejä.

Kun olet määrittänyt tavoitteesi, voit luoda Google Performance Max -kampanjan, joka on suunniteltu auttamaan sinua saavuttamaan ne.

Tässä on muutamia lisävinkkejä selkeiden tavoitteiden asettamiseen Google Performance Max -kampanjassa:

 • Ole tarkka. Mitä tarkempia tavoitteesi ovat, sitä helpompi on seurata edistymistäsi ja tehdä muutoksia tarvittaessa.
 • Ole realistinen. Älä aseta tavoitteita, jotka ovat liian kunnianhimoisia tai epärealistisia.
 • Ole joustava. Tavoitteidesi on ehkä muututtava, kun yrityksesi kasvaa ja muuttuu.

 

 

2. Tarjoa korkealaatuisia luovia resursseja

Performance Max -kampanjat optimoivat mainoksesi koneoppimisen avulla, joten on tärkeää tarjota laadukkaita luovan sisällön resursseja. Tämä sisältää esimerkiksi korkearesoluutioisia kuvia, selkeitä ja ytimekkäitä otsikoita ja vakuuttavia kuvauksia.

Seuraavassa on ohjeita laadukkaan luovan sisällön tarjoamiseen Google Performance Max -kampanjassa:

 • Käytä korkearesoluutioisia kuvia ja videoita. Kuvat ja videot ovat erinomainen tapa kiinnittää huomiota ja sitouttaa käyttäjiä. Varmista, että kuvasi ja videosi ovat korkearesoluutioisia ja näyttävät hyvältä kaikilla laitteilla.
 • Käytä selkeää ja ytimekästä tekstiä. Tekstin on oltava selkeää ja ytimekästä, ja käyttäjien on ymmärrettävä helposti, mitä tarjoat. Vältä käyttämästä ammattikieltä tai teknisiä termejä, joita kohdeyleisösi ei ehkä ymmärrä.
 • Käytä vahvaa toimintakehotusta. Kerro käyttäjille, mitä haluat heidän tekevän, olipa kyse sitten verkkosivustollasi käymisestä, sähköpostilistalle rekisteröitymisestä tai ostoksen tekemisestä.
 • Testaa erilaisia luovia resursseja. Kun olet luonut muutamia erilaisia luovia resursseja, testaa niitä nähdäksesi, mitkä niistä toimivat parhaiten. Google Ads -raportoinnin avulla voit seurata esimerkiksi klikkausprosenttia, konversioprosenttia ja konversiokohtaista hintaa.

Tässä on joitakin lisävinkkejä laadukkaiden luovan sisällön resurssien tarjoamiseen Google Performance Max -kampanjassa:

 • Varmista, että luovat resurssisi ovat osuvia kohdeyleisöllesi. Luovan sisällön resurssien on liityttävä tarjoamiisi tuotteisiin tai palveluihin, ja niiden on houkuteltava kohdeyleisöäsi.
 • Käytä erilaisia luovia resursseja. Erilaisten luovien resurssien avulla voit tavoittaa laajemman kohderyhmän ja parantaa klikkausprosenttia.
 • Pidä luovan sisällön resurssit ajan tasalla. Kun liiketoimintasi kasvaa ja muuttuu, sinun on ehkä päivitettävä luovat resurssisi vastaamaan uusia tuotteitasi tai palveluitasi.

 

3. Käytä osuvia avainsanoja

Kun luot Performance Max -kampanjan, sinun on valittava avainsanoja, jotka liittyvät tuotteisiisi tai palveluihisi. Tämä auttaa Googlea kohdistamaan mainoksesi oikeille ihmisille.

Tässä on joitakin vinkkejä osuvien avainsanojen valitsemiseen ja käyttämiseen Google Performance Max -kampanjassa, jotta saat parhaat tulokset verkkokaupassasi:

 • Aloita ideoimalla luettelo avainsanoista, jotka liittyvät tuotteisiisi tai palveluihisi. Tämä voi sisältää esimerkiksi tuotenimiä, tuotenimiä, tuotekuvauksia ja yleisiä hakutermejä, joita kohdeyleisösi saattaa käyttää.
 • Käytä avainsanatutkimustyökalua, jonka avulla löydät osuvampia avainsanoja. Saatavilla on useita avainsanatutkimustyökaluja, kuten Google Adsin avainsanojen suunnittelija, Moz Keyword Explorer ja Ahrefs Keyword Explorer. Näiden työkalujen avulla voit löytää avainsanoja, joilla on suuri hakumäärä ja vähän kilpailua.
 • Ryhmittele avainsanat mainosryhmiin. Mainosryhmien avulla voit järjestää avainsanasi niin, että voit kohdistaa niihin entistä tehokkaammin. Voit esimerkiksi luoda mainosryhmän kullekin tuoteluokalle tai ostosyklin jokaiselle vaiheelle.
 • Käytä negatiivisia avainsanoja estääksesi mainoksiasi näkymästä asiaankuulumattomissa hauissa. Negatiiviset avainsanat ovat sanoja tai ilmauksia, joiden yhteydessä et halua mainostesi näkyvän. Jos esimerkiksi myyt kenkiä, sinun kannattaa ehkä lisätä negatiivinen avainsana ”ilmainen” kampanja-asetuksiisi, jotta mainoksiasi ei näytetä hauissa, kuten ”ilmaiset kengät”.
 • Mainoslaajennusten avulla voit lisätä tietoja mainoksiisi. Mainoslaajennukset ovat lisätietoja, joita voidaan lisätä mainoksiisi, kuten puhelinnumerosi, osoitteesi tai aukioloaikasi. Mainoslaajennusten avulla voit tehdä mainoksistasi informatiivisempia ja houkuttelevampia, mikä voi johtaa useampiin klikkauksiin ja konversioihin.
 • Seuraa tuloksia ja tee tarvittavat muutokset. On tärkeää seurata Performance Max -kampanjoidesi tuloksia, jotta näet, mikä toimii ja mikä ei. Google Ads -raportoinnin avulla voit seurata esimerkiksi verkkosivuston liikennettä, konversioita ja konversiokohtaista hintaa. Tämä auttaa sinua tekemään muutoksia kampanjaasi tarpeen mukaan.

Tässä on joitakin lisävinkkejä osuvien avainsanojen valitsemiseen ja käyttämiseen Google Performance Max -kampanjassa:

 • Käytä pitkän hännän avainsanoja. Pitkän hännän avainsanat ovat tarkempia ja niillä on vähemmän kilpailua kuin lyhyen hännän avainsanoilla. Tämä tarkoittaa, että ne johtavat todennäköisemmin osuvaan liikenteeseen ja konversioihin.
 • Käytä erilaisia avainsanojen hakutyyppejä. Avainsanojen hakutyyppejä on kolme: tarkka haku, ilmaushaku ja laaja haku. Tarkan vastaavuuden avainsanat näyttävät mainoksiasi vain hauille, jotka vastaavat avainsanan tarkkaa ilmausta. Ilmaushaun avainsanat näyttävät mainoksiasi hauissa, jotka sisältävät avainsanalausekkeen, vaikka sanat olisivat eri järjestyksessä. Laajan haun avainsanat näyttävät mainoksiasi hauissa, jotka sisältävät avainsanalausekkeen, vaikka sanat eivät olisikaan samassa järjestyksessä. Käyttämällä erilaisia avainsanojen hakutyyppejä voit tavoittaa laajemman yleisön ja parantaa klikkausprosenttia.
 • Pidä avainsanaluettelosi ajan tasalla. Kun yrityksesi kasvaa ja muuttuu, sinun on ehkä päivitettävä avainsanaluettelosi vastaamaan uusia tuotteitasi tai palveluitasi.

4. Aseta budjetti

Kuten kaikki muutkin Google Ads -kampanjat, Performance Max -kampanjat edellyttävät budjettia. Voit määrittää päiväbudjetin tai kokonaisbudjetin

Tässä on joitakin ohjeita Google Performance Maxin budjetin määrittämiseen verkkokauppaa varten:

 • Aloita määrittämällä tavoitteesi. Mitä haluat saavuttaa Performance Max -kampanjallasi? Haluatko lisätä verkkosivuston liikennettä, lisätä myyntiä tai luoda liidejä? Kun tiedät tavoitteesi, voit asettaa budjetin, joka on realistinen ja saavutettavissa.
 • Harkitse kohdeyleisöäsi. Kenet yrität tavoittaa kampanjallasi? Mikä on heidän budjettinsa? Kun tiedät kohdeyleisösi, voit asettaa budjetin, joka sopii heidän tarpeisiinsa.
 • Ota huomioon tuotteidesi tai palveluidesi kustannukset. Kuinka paljon veloitatte tuotteistanne tai palveluistanne? Sinun on varmistettava, että budjettisi riittää kattamaan tuotteidesi tai palveluidesi kustannukset sekä kampanjasi esittämisen kustannukset.
 • Määritä päiväbudjetti. Päiväbudjetti on suurin rahasumma, jonka olet valmis käyttämään kampanjaasi joka päivä. On tärkeää asettaa itsellesi sopiva päiväbudjetti, jonka avulla voit saavuttaa tavoitteesi.
 • Seuraa tuloksiasi ja tee muutoksia tarvittaessa. On tärkeää seurata tuloksia ja tehdä budjettiin muutoksia tarpeen mukaan. Jos et näe haluamiasi tuloksia, sinun on ehkä suurennettava budjettiasi tai muokattava kohdistustasi.

Tässä on joitakin lisävinkkejä budjetin määrittämiseen Google Performance Max -kampanjalle:

 • Aloita pienellä budjetilla. On aina parempi aloittaa pienellä budjetilla ja kasvattaa sitä tarpeen mukaan. Tämä auttaa sinua välttämään ylikulutusta ja antaa sinulle aikaa nähdä, miten tehokas kampanjasi on.
 • Ole joustava. Budjettiasi on ehkä muutettava, kun yrityksesi kasvaa ja muuttuu. Valmistaudu muokkaamaan budjettiasi tarpeen mukaan varmistaaksesi, että saat kampanjastasi parhaan mahdollisen hyödyn.

 

5. Seuraa tuloksiasi

Kun Performance Max -kampanjasi on käynnissä, on tärkeää seurata tuloksiasi, jotta näet, mikä toimii ja mikä ei. Google Ads -raportoinnin avulla voit seurata esimerkiksi verkkosivuston liikennettä, konversioita ja konversiokohtaista hintaa.

Tässä on joitakin ohjeita tulosten seuraamiseen Google Performance Maxissa verkkokauppaan:

 

 • Käytä Google Ads -raportteja. Google Ads tarjoaa erilaisia raportteja, joiden avulla voit seurata Performance Max -kampanjoidesi tuloksia. Nämä raportit voivat näyttää esimerkiksi verkkosivuston liikenteen, konversiot ja konversiokohtaisen hinnan.
 • Määritä konversioseuranta. Konversioseurannan avulla voit mitata Performance Max -kampanjoidesi tuloksia. Kun määrität konversioseurannan, voit seurata esimerkiksi sivuston myyntiä, liidejä ja sovelluslatauksia.
 • Vertaa tuloksiasi tavoitteisiisi. On tärkeää verrata tuloksiasi tavoitteisiisi, jotta näet, miten pärjäät. Jos et näe haluamiasi tuloksia, sinun on ehkä muokattava kampanjaasi.
 • Tee tarvittavat muutokset. On tärkeää tehdä Performance Max -kampanjoihisi tarvittavat muutokset. Jos et näe haluamiasi tuloksia, sinun on ehkä muokattava kohdentamista, budjettia tai luovan sisällön resursseja.

 

Tässä on muutamia lisävinkkejä

Google Performance Max -kampanjan tulosten seuraamiseen:

 • Seuraa tuloksiasi säännöllisesti. On tärkeää seurata tuloksia säännöllisesti, jotta voit tehdä muutoksia tarpeen mukaan.
 • Etsi trendejä. Kun seuraat tuloksiasi, etsi trendejä. Tämä auttaa sinua tunnistamaan, mikä toimii ja mikä ei.
 • Ole kärsivällinen. Performance Max -kampanjoiden tulosten näkeminen vie aikaa. Älä lannistu, jos et näe tuloksia heti.

Tässä on joitakin tärkeimpiä mittareita, joita voit seurata Performance Max -kampanjoissasi:

 • Sivuston liikenne: Tämä muuttuja näyttää, kuinka monta ihmistä vierailee verkkosivustollasi kampanjasi tuloksena.
 • Konversiot: Tämä muuttuja näyttää, kuinka moni ihminen tekee sivustossasi halutun toiminnon, kuten tekee ostoksen tai rekisteröityy sähköpostilistallesi.
 • Konversiokohtainen hinta: Tämä muuttuja näyttää, kuinka paljon kulutat kunkin konversion hankkimiseen.

Mainostuotto: Tämä muuttuja näyttää, kuinka paljon tuloja saat jokaisesta mainontaan käyttämästäsi dollarista.

Tässä on muutamia lisävinkkejä joiden avulla saat parhaan hyödyn Google Performance Maxista:

 • Käytä erilaisia mainosmuotoja. Performance Max -kampanjoissa voidaan käyttää erilaisia mainosmuotoja, kuten tekstimainoksia, kuvamainoksia, videomainoksia ja Shopping-mainoksia. Erilaisten mainosmuotojen käyttäminen voi auttaa sinua tavoittamaan laajemman kohderyhmän ja parantamaan klikkausprosenttiasi.
 • Kohdista mainoksesi tietyille kohderyhmille. Googlen kohdistusvaihtoehtojen avulla voit kohdistaa mainoksesi tietyille yleisöille demografisten tietojen, kiinnostuksen kohteiden ja jopa aiemman ostokäyttäytymisen perusteella.  Tämä voi auttaa sinua parantamaan tulosprosenttiasi.
 • Käytä negatiivisia avainsanoja. Negatiiviset avainsanat ovat sanoja tai ilmauksia, joiden yhteydessä et halua mainostesi näkyvän. Jos esimerkiksi myyt kenkiä, sinun kannattaa ehkä lisätä negatiivinen avainsana ”ilmainen” kampanja-asetuksiisi, jotta mainoksiasi ei näytetä hauissa, kuten ”ilmaiset kengät”.
 • Käytä mainoslaajennuksia. Mainoslaajennukset ovat lisätietoja, joita voidaan lisätä mainoksiisi, kuten puhelinnumerosi, osoitteesi tai aukioloaikasi. Mainoslaajennusten avulla voit tehdä mainoksistasi informatiivisempia ja houkuttelevampia, mikä voi johtaa useampiin klikkauksiin ja konversioihin.
 • Seuraa tuloksiasi. On tärkeää seurata Performance Max -kampanjoidesi tuloksia, jotta näet, mikä toimii ja mikä ei. Google Ads -raportoinnin avulla voit seurata esimerkiksi verkkosivuston liikennettä, konversioita ja konversiokohtaista hintaa.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit käyttää Google Performance Maxia saadaksesi parhaat tulokset verkkokaupallesi.

 

Pro vinkki

Performance Max luo ja näyttää automaattisesti Shopping-mainoksia, hakumainoksia ja näyttömainoksia.

Performance Max on täysin erilainen kampanjatyyppi kuin Smart Shopping: Se yhdistää 7 eri kampanjatyyppiä yhdeksi kampanjaksi, kun taas Smart Shopping oli ensisijaisesti Shopping-kampanja.

Voit määrittää tehokkuuden enimmäisarvon keskittymään Shopping-mainoksiin, jos haluat maksimoida Shopping-mainokset kanavana.

Poistamalla sisältöä poistat Performance Maxilta mahdollisuuden näkyä Haussa ja suuren osan sen Display-mainosjakaumasta.

Jos haluat kuulla lisää tästä vaihtoehdosta, ota yhteyttä.

Puuduttaako blogaaminen? Vinkkejä parempaan postaukseen

LUE LISÄÄ
Puuduttaako blogaaminen? Vinkkejä parempaan postaukseen
MUUT ARTIKKELIT

JUTTELE KANSSAMME

Kerromme miten,
verkkokauppasi voisi kasvaa

VARAA ILMAINEN AUDITOINTI