Markkinointi vinkit

Kannattaako videomarkkinointi? -Teknologia-alan yrittäjät tekevät ostopäätöksiä videoiden avulla

KARI HARJU

KARI HARJU

linkedin

Kari Harju on internetmarkkinoinnin asiantuntija ja Saleslion Suomi Oy:n toimitusjohtaja. Kari Harju on toiminut yrittäjänä yli 15 vuotta.

videomarkkinointi

 
Google on tehnyt tutkimuksen siitä, mistä teknologia-alan yrittäjät etsivät tietoa ennen ostopäätöksien tekemistä.  Tutkimus osoittaa, että video on toimiva formaatti, kun halutaan viestiä tehokkaasti yrityksen tuotteista ja palveluista. Olemme tiivistäneet tähän blogikirjoitukseen tärkeimmät pointit Googlen tekemästä tutkimuksesta. Näistä kannattaa ottaa vinkkejä oman yrityksen markkinointiin.
Internet-markkinoinnin suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon, mitä kautta potentiaaliset asiakkaat päätyvät sivustollesi, minkälaista sisältöä he etsivät internetistä ja kuinka he tekevät ostopäätöksiään verkossa.
Googlen tekemän tutkimuksen mukaan teknologia-alan B2B-yrityksien päättäjät ottavat huolellisesti selvää tuotteista ja palveluista internetissä ennen ostopäätöksen tekemistä, sillä 93% B2B-asiakkaista haki tietoa internetistä ennen ostopäätöstä lähinnä hakukoneiden avulla. Tutkimuksessa kävi ilmi, että mikäli haluaa B2B-asiakkaat sivuilleen kannattaa panostaa verkkosivujen mobiilikäytettävyyteen, sillä suuri osa B2B-asiakkaista hakee tietoa netistä myös mobiililaitteella. Jopa neljännes teki myös ostoksia verkossa yritykselleen puhelimellaan.
Videoiden havaittiin olevan yksi suosituimmista tiedonlähteistä
Videomarkkinointi kannattaa, sillä internetissä ihmiset jaksavat yhä vähemmän keskittyä lukemaan, joten video on erinomainen formaatti, kun halutaan sanoa vähän enemmän kompaktissa muodossa. Videomarkkinointi onkin toimiva ja nousussa oleva tapa kertoa palveluista ja tuotteista. Tutkimuksen mukaan tuote- ja palveluvideoita ostopäätöksensä tueksi hakee yksi kolmannes teknologia-alan yrityspäättäjistä. Videoita pidetään luotettavana tietolähteenä ja jopa 80% tutkimukseen osallistuneista sanoi, etsivänsä myös jatkossa tietoa videoista tehdessään ostopäätöksiä. Kolmannes päätyi tekemään ostoksen videon katsomisen jälkeen.
Mitä tietoa videoista sitten haetaan ja missä niitä katsellaan? Videomarkkinoinnissa on tärkeää tietää, minkälaisia videoita ja missä ihmiset niitä katselevat. Tutkimuksen mukaan videoita katsottiin, jotta ymmärrettäisiin paremmin tuotteiden ominaispiirteitä ja kuinka tuote toimii. Videoista haettiin myös tietoa kiinnostavasta brändistä. 54% sanoi katselleensa videoita Youtubessa ja 56% kyseessä olevan yrityksen verkkosivuilla.

Display-mainonta on tehokas keino hankkia liikennettä verkkosivuille

Display-mainonnalla tarkoitetaan bannerimainontaa, ja bannereissa voidaan käyttää hyväksi myös videoita. Display-mainonta osoittautui tutkimuksen mukaan hyväksi tavaksi ohjata potentiaaliset B2B-asiakkaat verkkosivuille.  46% mainoksen nähneistä alkoi etsiä lisää tietoa tuotteesta ja 42% siirtyi suoraan mainostajan verkkosivuille. Videomarkkinointia kannattaa hyödyntää myös bannereissa, sillä näin yhdistät kaksi tehokasta internet-markkinointi tapaa.
Saleslion tarjoaa kattavat internet-markkinointipalvelut yrityksille. Tuotamme kaiken mitä yrityksesi tarvitsee näkyäkseen verkossa verkkosivuista hakukonoptimointiin ja videoihin. Ota meihin yhteyttä, kun haluat lisää liikennettä sivuillesi ja siirtää internetin tarjoamat hyödyt suoraan kassavirraksi.
Ota yhteyttä!
Saleslion Asiakaspalvelu

Puuduttaako blogaaminen? Vinkkejä parempaan postaukseen

LUE LISÄÄ
Puuduttaako blogaaminen? Vinkkejä parempaan postaukseen
MUUT ARTIKKELIT

JUTTELE KANSSAMME

Kerromme miten,
verkkokauppasi voisi kasvaa

VARAA ILMAINEN AUDITOINTI