Verkkokauppa

Vinkkejä verkkokaupan asiakaspysyvyysasteen parantamiseen

KARI HARJU

KARI HARJU

linkedin

Kari Harju on internetmarkkinoinnin asiantuntija ja Saleslion Suomi Oy:n toimitusjohtaja. Kari Harju on toiminut yrittäjänä yli 15 vuotta.

Mikä on verkkokaupan asiakaspysyvyysaste (retention rate) ja vinkkejä sen parantamiseen

Verkkokaupan asiakaspysyvyysaste on yksi verkkokauppojen tärkeimmistä mittareista. Se kertoo, kuinka moni asiakkaistasi palaa tekemään uusia ostoksia, ja sillä on yleensä suora vaikutus tulokseen. Korkea sitoutumisaste tarkoittaa, että asiakkaasi ovat uskollisia ja sitoutuneita brändiisi ja että tarjoat heille lisäarvoa muutenkin kuin tuotetoimitusten muodossa. Se voi myös tarkoittaa, että markkinointi ja asiakkaiden muuttaminen lojaaleiksi onnistuu hyvin. Jos sitoutumisasteesi on alhainen, se voi kuitenkin olla merkki siitä, että et tee tarpeeksi saadaksesi asiakkaasi palaamaan. Tässä kohtaa verkkokaupan asiakkuuden säilyttämisasteen voima astuu kuvaan. Ymmärtämällä säilyttämisasteeseen vaikuttavat tekijät ja toteuttamalla markkinointi- ja palvelustrategioita sen maksimoimiseksi voit hyödyntää verkkokaupan säilyttämisasteen voimaa ja viedä liiketoimintaasi eteenpäin.

Miten verkkokaupan säilyttämisaste lasketaan ?

Verkkokaupan säilyttämisaste on niiden asiakkaiden prosenttiosuus, jotka palaavat tekemään uuden ostoksen. Se lasketaan yleensä jakamalla palaavien asiakkaiden määrä tietyn ajanjakson aikana ostoksen tehneiden asiakkaiden kokonaismäärällä. Jos sinulla on esimerkiksi 100 asiakasta, jotka ovat tehneet ostoksia viimeisen kuukauden aikana, ja 20 heistä palaa tekemään uuden ostoksen, sitoutumisasteesi on 20 prosenttia.
Mitä korkeampi sitoutumisaste on, sitä parempi se on yrityksellesi. Se tarkoittaa, että asiakkaat ovat tyytyväisiä tuotteisiisi ja palveluihisi ja palaavat ostamaan lisää. Korkeampi sitoutumisaste tarkoittaa myös sitä, että saat enemmän kanta-asiakkaita, mikä puolestaan johtaa suurempaan asiakaskuntaan ja suurempaan myyntiin.

verkkokaupan asiakaspysyvyysaste (retention rate)

verkkokaupan asiakaspysyvyysaste (retention rate)

 

Mitkä tekijät vaikuttavat sitoutumisasteeseen verkkokaupassa?

On olemassa useita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa sitoutumisen tasoon verkkokaupassa. Joitakin niistä ovat tarjottujen tuotteiden ja palvelujen laatu, verkkosivuston helppokäyttöisyys, asiakaspalvelu, maksuvaihtoehtojen saatavuus, alennusten ja kampanjoiden olemassaolo, markkinointikampanjoiden tehokkuus ja yleinen asiakaskokemus. Kaikki nämä tekijät voivat auttaa lisäämään verkkokaupan asiakaspysyvyyttä.

Strategiat, joilla maksimoidaan verkkokaupan sitoutumisaste

Verkkokaupan säilyttämisasteen maksimoimiseksi on keskityttävä asiakaskokemuksen parantamiseen. Seuraavassa on muutamia strategioita, jotka voivat auttaa sinua siinä:

Asiakasuskollisuusohjelman luominen.

Asiakasuskollisuusohjelman luominen voi olla loistava tapa kannustaa asiakkaita palaamaan takaisin ja tekemään lisää ostoksia. Voit tarjota palkkioita ja alennuksia asiakkaille, jotka tekevät tietyn määrän ostoksia tai jotka ovat olleet asiakkaitasi tietyn ajan. Tämä voi auttaa lisäämään asiakkaiden uskollisuutta ja sitoutumista brändiisi.

Tuotesivun optimointi

Verkkosivustosi tuotesivujen optimointi voi myös olla tehokas tapa lisätä sitoutumisastetta. Varmista, että kaikki tuotetiedot ovat selkeästi näkyvillä ja järjestettyinä. Kannattaa myös sisällyttää tuotearvioita ja -arvioita, jotta asiakkaat näkevät helposti, mitä muut asiakkaat sanovat tuotteesta.

Sähköpostimarkkinointiin panostaminen

Sähköpostimarkkinointi on yksi parhaimmista tavoista tavoittaa asiakkaat ja pitää heidät sitoutuneina brändiisi. Sähköpostimarkkinoinnin avulla voit mainostaa erikoistarjouksia ja alennuksia, jakaa päivityksiä uusista tuotteista ja palveluista ja jopa lähettää uutiskirjeitä. Tämä voi auttaa lisäämään asiakkaiden uskollisuutta ja sitoutumista brändiisi. Personoidulla sähköpostimarkkinoinnilla lisäät huomattavasti asiakaspysyvyyttä.

Sosiaalisen median markkinoinnin hyödyntäminen

Sosiaalisen median markkinointi on toinen loistava tapa sitouttaa asiakkaita ja saada heidät palaamaan säännöllisesti. Voit käyttää sosiaalista mediaa jakamaan päivityksiä uusista tuotteista, vastaamaan asiakkaiden kyselyihin ja jopa järjestämään kilpailuja ja kampanjoita. Tämä voi auttaa lisäämään asiakkaiden sitoutumista ja uskollisuutta.

Asiakaspalautekyselyjen tekeminen

Asiakaspalautekyselyjen tekeminen voi olla hyvä tapa ymmärtää, mistä asiakkaat pitävät ja mistä eivät pidä tuotteissasi ja palveluissasi. Tämä voi auttaa sinua tunnistamaan parannuskohteet ja tekemään muutoksia asiakaskokemuksen parantamiseksi.

Verkkokaupan asiakaspysyvyysasteen kasvattamisen hyödyt.

Lisäämällä sitoutumisastetta verkkokaupassa voit nauttia monista hyödyistä. Seuraavassa on joitakin tärkeimpiä niistä:

  • Lisääntyneet tulot: Korkeampi sitoutumisaste tarkoittaa, että useammat asiakkaat palaavat tekemään lisää ostoksia, mikä puolestaan johtaa tulojen kasvuun.
  • Parempi asiakastyytyväisyys: Kun asiakkailla on myönteinen kokemus tuotteistasi ja palveluistasi, he palaavat todennäköisemmin takaisin ja tekevät lisää ostoksia. Tämä voi johtaa parempaan asiakastyytyväisyyteen ja asiakasuskollisuuteen.
  • Markkinointikustannusten väheneminen: Korkeampi sitoutumisaste tarkoittaa, että sinun ei tarvitse käyttää niin paljon rahaa asiakashankintaan, koska sinulla on jo asiakaskunta, joka on uskollinen ja sitoutunut. Tämä voi auttaa vähentämään markkinointikustannuksiasi.
  • Lisääntynyt asiakasuskollisuus: Korkeampi sitoutumisaste tarkoittaa myös sitä, että asiakkaat pysyvät todennäköisemmin uskollisina tuotemerkillesi. Tämä voi auttaa lisäämään asiakkaiden uskollisuutta ja sitoutumista brändiisi.

Johtopäätökset

Ymmärtämällä säilyttämisasteeseen vaikuttavat tekijät ja toteuttamalla strategioita niiden maksimoimiseksi voit valjastaa verkkokaupan asiakkaiden säilyttämisasteiden voiman yrityksesi eteenpäin viemiseksi. Näiden strategioiden avulla voit luoda uskollisen asiakaskunnan, lisätä asiakastyytyväisyyttä, vähentää markkinointikustannuksia ja kasvattaa tulosta. Kun käytössäsi on oikeat strategiat, voit hyödyntää verkkokaupan säilyttämisasteiden voimaa ja auttaa yritystäsi menestymään.

Verkkokaupan markkinointi ja uudet mahdollisuudet

Tämän päivän verkkokaupan ympäristö on erittäin kilpailtu, ja menestyminen vaatii tehokasta ja monipuolista markkinointistrategiaa.

LUE LISÄÄ
Verkkokaupan markkinointi ja uudet mahdollisuudet
MUUT ARTIKKELIT

JUTTELE KANSSAMME

Kerromme miten,
verkkokauppasi voisi kasvaa

VARAA ILMAINEN AUDITOINTI