Aitoja onnistumisia

Maksaako mainoslakanasi itsensä takaisin? Hakukoneoptimointi tuo tulosta murto-osalla massamarkkinoinnin hintalapusta.

KARI HARJU

KARI HARJU

linkedin

Kari Harju on internetmarkkinoinnin asiantuntija ja Saleslion Suomi Oy:n toimitusjohtaja. Kari Harju on toiminut yrittäjänä yli 15 vuotta.

Internetmarkkinointi on siitä mielenkiintoinen ala, että siinä harvoin voi tuudittautua eilisen päivän ratkaisuihin huomisen menestystä rakentaessaan. Internetmarkkinoinnissa asiakkaan menestys luodaan toki osaamisella ja kokemuksella, mutta dynaamisessa ympäristössä menestymisen määrittää yhä enemmän selkeä näkemys siitä, minne ja miten internetmarkkinoinnin budjettia kannattaa  kohdistaa. Hakukoneoptimointi ja hakusanamainonta ovat tuoneet kaikille verkkosivuillamme esiteltäville menestystarinoille mitattavaa ja mittavaa tulosta vain murto-osalla perinteisten markkinointikanavien hinnasta. Tarinoita yhdistää taustalla ollut selkeä kokonaisnäkemys ja usko älykkäämpien ratkaisuiden hyödyntämiseen kalliiden massakampanjoiden sijaan. Iloksemme olemme huomanneet, että voimme kirjoittaa tällaisia tarinoita jatkuvasti lisää. Vahva näkemyksemme pitkäjänteisen hakukoneoptimoinnin puolesta klikkikauppiaita vastaan saa kentältä kuulemiemme asikaspalautteiden perusteella jatkuvasti enemmän tukea. Kuten tässä erään hyvinvointipalveluja tuottavan asiakkaamme tapauksessa.
Asiakkaamme oli päättänyt ennakkoluulottomasti testata useita erilaisia internetmarkkinoinnin tapoja osana perinteisempää markkinointiviestintäänsä. Yrityksessä haluttiin nähdä, kuka palveluntarjoaja voi antaa lupauksilleen eniten katetta korulaudeiden sijaan. Markkinointikakusta päätettiin lohkaista pieni siivu koemielessä bannerimainontaan, jota väläyteltäsiin tarkkaan valitulle kohderyhmälle tarkkaan valitussa mediassa. Sopimuksen mukaan yrityksen mainoksen piti osua potentiaalisen asiakkaan silmiin 300000 kertaa. Satojentuhansien näyttökertojen pitäisi varmasti poikia ainakin satoja, jollei tuhansia siirtymisiä yrityksen verkkosivuille. Niinhän sitä luulisi. Yrityksen verkkosivun kävijäseuranta rupesi pikkuhiljaa huolestumaan  hiljaisuudesta. Klikkikauppiaan lupaamaa ruuhkaa tiedon valtatiellä ei sitten syntynytkään. Ei edes hetkellistä seisakkia. Valtatie muistutti mökkiteitä vielä siinä vaiheessa, kun lähes kolmasosa sovituista näyttökerroista oli kulutettu. Yrityksen liikennevalvonnassa oltiin hämillään. Nuo reilut 80000 näyttöä olivat poikineet sivuille reilut 70 kävijää. Heistä yksi osoittautui potentiaaliseksi asiakkaaksi. Yhden ainoan liidin hinnaksi oli näin muodostunut peräti 500€. Ei liene yllätys, että kampanja päätettiin sillä erää hyllyttää. Tulokset eivät jääneet vain tavoitteesta – niitä ei tullut käytännössä lainkaan.
Asiakkaamme esimerkki on luonnollisesti  vain yksi monien joukossa, jonne mahtuu varmasti myös päinvastaisia lopputuloksia. Sen viesti on silti selvä. Kalliilla ei kertakaikkiaan saa aina hyvää, jos idea ja toteutus ontuvat. Hyvään lopputulokseen voi päästä huomattavasti halvemmalla. Asiakkaamme päätti sittemmin ohjata internetmarkkinointibudjetistaan osan hakukoneoptimointiin ja kohdennettuun AdWords-hakusanamainontaan. Lyhyessä ajassa yritys nousi orgaanisten hakutulosten huipulle ja liidien määrä kasvoi yhdestä useisiin tuhansiin. Tätä nykyä yrityksen kaikista uusista asiakkaista jo yli kymmenen prosenttia tulee verkon kautta, luonnollisia polkuja pitkin. Hakukoneoptimointiin ja hakusanamainontaan korvamerkitty summa maksoi itsensä moninkertaisesti takaisin, korkojen kera.

Miten yhdistää sähköpostimarkkinointi ja telemarkkinointi?

LUE LISÄÄ
Miten yhdistää sähköpostimarkkinointi ja telemarkkinointi?
MUUT ARTIKKELIT

JUTTELE KANSSAMME

Kerromme miten,
verkkokauppasi voisi kasvaa

VARAA ILMAINEN AUDITOINTI