Verkkokauppa

Klaviyo tai Mailchimp, kumpi sopii verkkokaupalle?

KARI HARJU

KARI HARJU

linkedin

Kari Harju on internetmarkkinoinnin asiantuntija ja Saleslion Suomi Oy:n toimitusjohtaja. Kari Harju on toiminut yrittäjänä yli 15 vuotta.

Klaviyo tai Mailchimp: Kumpaa sähköpostimarkkinointityökalua sinun kannattaa käyttää verkkokaupassasi?

 

Verkkokaupan markkinoijana ymmärrät sähköpostimarkkinoinnin merkityksen myyntisi ja asiakasuskollisuuden kasvattamisessa. Sähköpostimarkkinointi on tehokas tapa pitää yhteyttä yleisöösi, mainostaa tuotteitasi tai palveluitasi ja rakentaa suhteita asiakkaisiisi. Markkinoilla on kuitenkin tarjolla niin paljon sähköpostimarkkinointityökaluja, että voi olla haastavaa valita verkkokaupallesisopiva työkalu. Tässä artikkelissa vertailemme kahta suosituinta verkkokaupan sähköpostimarkkinointityökalua – Klaviyota ja Mailchimpiä – jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen.

 

Mitä ovat Klaviyo ja Mailchimp?

Klaviyo ja Mailchimp ovat molemmat sähköpostimarkkinointialustoja, joiden avulla verkkokaupat voivat luoda, lähettää ja seurata sähköpostikampanjoita. Ne tarjoavat erilaisia ominaisuuksia, joiden avulla voit luoda mukaansatempaavia ja personoituja sähköpostiviestejä ja automatisoida sähköpostimarkkinointitoimintasi.

Klaviyo on uudempi toimija sähköpostimarkkinoinnin alalla, sillä se perustettiin vuonna 2012. Se on saavuttanut nopeasti suosiota niiden keskuudessa, jotka haluavat viedä sähköpostimarkkinointinsa seuraavalle tasolle. Klaviyo tunnetaan tehokkaista segmentointi- ja automaatio-ominaisuuksistaan, joiden avulla verkkokaupat voivat luoda erittäin kohdennettuja ja personoituja sähköpostikampanjoita.

Mailchimp puolestaan perustettiin vuonna 2001, ja se on yksi markkinoiden suosituimmista sähköpostimarkkinointityökaluista. Se tunnetaan helppokäyttöisyydestään, edullisuudestaan ja laajasta valikoimasta ominaisuuksia. Mailchimp on erinomainen vaihtoehto verkkokaupoille, jotka ovat vasta aloittamassa itse verkkokaupan sähköpostimarkkinointia ja haluavat yksinkertaisen ja käyttäjäystävällisen alustan.

 

Klaviyon ja Mailchimpin tärkeimmät ominaisuudet

Sekä Klaviyo että Mailchimp tarjoavat valikoiman ominaisuuksia, jotka auttavat sinua luomaan ja lähettämään sähköpostikampanjoita. Seuraavassa on joitakin kummankin alustan keskeisiä ominaisuuksia:

Klaviyon ominaisuudet:

 • Tehokkaat segmentointi- ja automaatio-ominaisuudet
 • Vahva integrointi verkkokauppa-alustojen, kuten Shopifyn ja WooCommercen, kanssa.
 • A/B-testaus sähköpostikampanjoille
 • Dynaaminen sisältö käyttäjien käyttäytymisen ja mieltymysten perusteella
 • Kehittynyt raportointi ja analytiikka

Mailchimpin ominaisuudet:

 • Käyttäjäystävällinen vedä ja pudota -sähköpostieditori
 • Integrointi lukuisten kolmansien osapuolten sovellusten ja työkalujen kanssa
 • Perusautomaatio-ominaisuudet
 • Sähköpostikampanjoiden A/B-testaaminen
 • Perusraportointi ja analytiikka

 

Hintavertailu Klaviyon ja Mailchimpin välillä

Hinnoittelu on tärkeä huomioon otettava tekijä, kun valitset verkkokaupallesisähköpostimarkkinointityökalua. Tässä on erittely Klaviyon ja Mailchimpin hinnoittelusta:

Klaviyon hinnoittelu:

 • Maksuton käyttö enintään 250 yhteystietoa ja 500 sähköpostilähetystä kuukaudessa.
 • Maksulliset käytöt alkavat 20 eurosta kuukaudessa enintään 500 yhteystietoa ja rajoittamattomat sähköpostilähetykset.
 • Hinnoittelu skaalautuu listasi yhteystietojen määrän mukaan.

Mailchimp-hinnoittelu:

 • Maksuton käyttö enintään 2 000 yhteystietoa ja 10 000 sähköpostilähetystä kuukaudessa.
 • Maksulliset käytöt alkavat 9,99 eurosta kuukaudessa enintään 500 yhteystietoa ja rajoittamattomat sähköpostilähetykset.
 • Hinnoittelu skaalautuu listasi yhteystietojen määrän mukaan.

On tärkeää huomata, että vaikka Mailchimpin ilmaispaketti mahdollistaa enemmän yhteystietoja ja sähköpostilähetyksiä, se ei sisällä kaikkia maksullisten pakettien ominaisuuksia. Esimerkiksi automaatio-ominaisuudet ovat käytettävissä vain maksullisissa suunnitelmissa.

 

Klaviyon ja Mailchimpin helppokäyttöisyyden vertailu

Sekä Klaviyo että Mailchimp ovat käyttäjäystävällisiä alustoja, mutta niiden helppokäyttöisyydessä on joitakin eroja.

Klaviyon käyttöliittymä voi olla aloittelijoille häkellyttävä, sillä siinä on paljon vaihtoehtoja ja ominaisuuksia, joita selata. Kun siitä kuitenkin saa otteen, se voi olla tehokas työkalu erittäin kohdennettujen ja yksilöllisten sähköpostikampanjoiden luomiseen.

Mailchimpillä taas on erittäin intuitiivinen ja käyttäjäystävällinen käyttöliittymä. Sen raahaa ja pudota -sähköpostieditorin avulla on helppo luoda kauniita sähköpostiviestejä ilman koodaustaitoja. Mailchimpin yksinkertaisuus tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että siinä ei välttämättä ole kaikkia verkkokauppojen tarvitsemia kehittyneitä ominaisuuksia.

 

Klaviyon ja Mailchimpin integrointivaihtoehdot

Integrointi muiden työkalujen ja alustojen kanssa on tärkeää verkkokaupoille, jotka haluavat virtaviivaistaa markkinointitoimiaan. Sekä Klaviyo että Mailchimp tarjoavat erilaisia integraatioita muiden työkalujen ja alustojen kanssa.

Klaviyolla on syviä integraatioita verkkokauppa-alustojen, kuten Shopifyn ja WooCommercen, kanssa, joten se on ihanteellinen valinta verkkokaupoille, jotka myyvät tuotteita verkossa. Se integroituu myös moniin muihin työkaluihin, kuten Facebook Ads, Google Ads ja Zapier.

Mailchimpillä on myös laaja valikoima integraatioita muiden työkalujen ja alustojen kanssa, mukaan lukien sähköisen kaupankäynnin alustat, sosiaalisen median alustat ja CRM-järjestelmät, kuten Salesforce ja HubSpot.

 

 

Klaviyon ja Mailchimpin lisäominaisuuksien vertailu

Sekä Klaviyo että Mailchimp tarjoavat sähköpostimarkkinoinnin perusominaisuuksiensa lisäksi joitakin lisäominaisuuksia, jotka voivat olla hyödyllisiä verkkokaupoille.

Klaviyo tarjoaa:

 • Tekstiviestimarkkinointiominaisuudet (Ei vielä suomessa, mutta 3 osapuolet sovellusten kanssa kyllä)
 • Facebook- ja Instagram-mainonnan kohdentaminen
 • Mukautettavat ponnahdusikkunat ja lomakkeet sähköpostilistojen keräämistä varten.
 • Kehittynyt raportointi ja analytiikka

Mailchimp tarjoaa:

 • Sosiaalisen median lähettäminen ja aikataulutus
 • Laskeutumissivun rakentaja
 • Postikorttimarkkinointi
 • Perus CRM-ominaisuudet

 

Asiakastuen vertailu Klaviyon ja Mailchimpin välillä

Asiakastuki on tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon sähköpostimarkkinointityökalua valittaessa. Sekä Klaviyo että Mailchimp tarjoavat erilaisia tukivaihtoehtoja, kuten sähköpostitukea, live-chattia ja tietopohjaa.

Klaviyon asiakastuki tunnetaan reagoivana ja avuliaana, ja sillä on oma verkkokaupoille. Mailchimp tarjoaa myös hyvää asiakastukea, ja sillä on kattava tietopohja ja suuri käyttäjäkunta.

 

Klaviyon ja Mailchimpin käytön edut ja haitat

Ennen kuin teet päätöksen, tarkastellaan kummankin alustan käytön hyviä ja huonoja puolia.

Klaviyo Plussat:

 • Tehokkaat segmentointi- ja automaatio-ominaisuudet
 • Syvät integraatiot verkkokauppa-alustojen kanssa
 • Kehittynyt raportointi ja analytiikka
 • Suunniteltu erityisesti verkkokaupoille
 • Erittäin syvä integraatio Shopifyn kanssa, joka mahdollistaa älykkäät automaatiot

Klaviyo miinukset:

 • Klaviyo: Hämmentävä käyttöliittymä aloittelijoille
 • Hieman korkeampi hinnoittelu verrattuna Mailchimpiin

Mailchimp plussat: Klaviyo on edullisempi kuin Mailchimp:

 • Käyttäjäystävällinen käyttöliittymä
 • Laaja valikoima integraatioita muiden työkalujen ja alustojen kanssa.
 • Edullinen hinnoittelu, jopa maksullisissa suunnitelmissa

Mailchimp miinukset:

 • Rajalliset automaatio-ominaisuudet
 • Perusraportointi ja analytiikka
 • Ei suunniteltu vain verkkokaupoille, joka näkyy mm raportoinnissa, ja automaatioissa.

 

Kumpaa sähköpostimarkkinointityökalua sinun kannattaa käyttää verkkokaupallesi- Klaviyota vai Mailchimpiä?

Sekä Klaviyo että Mailchimp ovat loistavia sähköpostimarkkinointityökaluja, mutta se, mikä niistä sopii verkkokaupallesi, riippuu erityistarpeistasi ja tavoitteistasi.

Jos olet verkkokauppayritys, joka haluaa luoda erittäin kohdennettuja ja yksilöllisiä sähköpostikampanjoita, Klaviyo on oikea valinta. Sen tehokkaiden segmentointi- ja automaatio-ominaisuuksien avulla on helppo luoda tehokkaita sähköpostikampanjoita, jotka lisäävät myyntiä ja vahvistaa verkkokaupan asiakaspysyvyyttä.

Jos olet juuri aloittamassa verkkokauppaasi, ja ajattelit tehdä itse sen sähköpostikampanjoita, ja haluat yksinkertaisen ja käyttäjäystävällisen alustan, Mailchimp on hyvä vaihtoehto. Sen edullinen hinnoittelu, laaja valikoima ominaisuuksia ja intuitiivinen käyttöliittymä tekevät sähköpostiviestien luomisen ja lähettämisen helpoksi kenelle tahansa.

 

Johtopäätös

Sähköpostimarkkinointi on tehokas työkalu kaikenkokoisille verkkokaupoille, ja oikean sähköpostimarkkinointityökalun valinta on ratkaisevan tärkeää menestyksesi kannalta. Valitsitpa sitten Klaviyon tai Mailchimpin, molemmat alustat tarjoavat valikoiman ominaisuuksia, jotka auttavat sinua luomaan tehokkaita sähköpostikampanjoita ja luomaan yhteyden yleisöösi.

Mailchimp on loistava vaihtoehto pienemmille yrityksille ja pienellä budjetilla toimiville, sillä se tarjoaa kohtuuhintaisen all-in-one-markkinointityökalun, joka pystyy hoitamaan verkkokaupan sähköpostimarkkinoinnin hyvin.

Toisaalta Klaviyo on parempi valinta kasvua hakeville ja suuremmille verkkokauppabrändeille, jotka tarvitsevat tehokkaan markkinointityökalun integroitavaksi olemassa olevaan verkkokauppaan ja CRM:ään. Se tarjoaa erilaisia ominaisuuksia, jotka palvelevat nopeasti kasvavia ja kasvua hakevia verkkokauppoja, kuten syvällistä analytiikkaa, monimuuttujaista testausta ja valmiita automatisointeja, jotka varmistavat markkinointiponnistelujen nopean ROI:n.

Meidän suositus

Klaviyo on valintamme verkkokaupoille, koska Klaviyo on vain verkkokauppoille suunnattu alusta, kun taas Mailchimp sopii paremmin pienyrityksille ja itsenäisille sisällöntuottajille. Klaviyo keskittyy verkkokauppaan heti tilin perustamisprosessista lähtien, ja käyttäjät voivat yhdistää sen mihin tahansa viidestätoista saatavilla olevasta verkkokauppa-alustasta, kuten Shopify, Wix, Magento ja WooCommerce. Klaviyo tarjoaa valmiiina verkkokaupoille suunniteltuja automaatioita  ja tarjoaa siten enemmän erilaisia ja räätälöintimahdollisuuksia verrattuna Mailchimpiin. Lisäksi Klaviyo tarjoaa verkkokauppojen toimialakohtaisia vertailuarvoja, joiden avulla brändin suorituskykyä voidaan verrata muihin saman markkinan verkkokappoihin. Toisin kuin Mailchimp, Klaviyon ilmainen paketti tarjoaa nämä automaatiot ilman maksumuuria.

Saleslion on sertifioitu Klaviyo-kumppani

Yli 50 suomalaista verkkokauppaa luottaa Saleslionin Klaviyo osaamiseen.

Saleslion on sertifioitu Klaviyo sähköpostimarkkinointitoimisto ja yksi Skandinavian osaavimmista Klaviyo kumppaneista mitä tulee asiakkaiden säilyttämisen, sähköpostimarkkinointikampanjoiden luomiseen, edistyneiden segmentointien ja, lisä-/ristimyynti automaatioiden suunnittelemisessa ja toteuttamisessa.

Yli 5 vuoden ajan olemme luoneet asiakkaillemme segmentoituja kampanjoita verkkokaupan kestävän kasvun ja asiakaslojaalisuuden edistämiseksi ja toteuttaneet datalähtöisiä automaatiostrategioita sekä listan kasvattamis- kampanjoita.

Analysoimme nykyisen sähköpostimakkinointistategiasi veloituksetta, varaa ilmainen auditointi.

 

Verkkokaupan markkinointi ja uudet mahdollisuudet

Tämän päivän verkkokaupan ympäristö on erittäin kilpailtu, ja menestyminen vaatii tehokasta ja monipuolista markkinointistrategiaa.

LUE LISÄÄ
Verkkokaupan markkinointi ja uudet mahdollisuudet
MUUT ARTIKKELIT

JUTTELE KANSSAMME

Kerromme miten,
verkkokauppasi voisi kasvaa

VARAA ILMAINEN AUDITOINTI